The right time

7 причини да създадете сайт именно по време на социална изолация

Тази статия е посветена на всички, които досега са отлагали да пренесат бизнеса си онлайн – чрез собствен сайт, активности в социалните мрежи и/или дигитална реклама. Сега е моментът да сте видими и активни в дигиталното пространство, да останете свързани със своите клиенти и партньори, и да достигнете до нови контрагенти. 

Най-хубавото е, че не е нужно да правите всичко сами! Готови сме да Ви помогнем този процес да се случи бързо и по най-добрия възможен начин.

1. Защо сайтът е важен?

До скоро наличието на фирмен сайт бе с пожелателен характер: “Ако искате да достигате до повече потребители, направете си сайт…”. В последните няколко години обаче, когато онлайн се превърна в база на заобикалящия ни свят, сайтът се оказва от ключово значение.

Преди всички да останем по домовете, битуваше сентенцията: „Ако бизнесът ти не е онлайн, значи той изобщо не съществува“.

Сега това твърдение е особено достоверно, защото знаем, че обстоятелствата го направиха още по-силно, както и нуждата от собствен сайт и добра стратегия за дигитално развитие…

2. Създавате дигитална собственост и виртуална бизнес визитка 

Така, както клиентите Ви си взаимодействат с Вас във физическия свят, сайтът е обликът на бизнеса Ви в дигиталното пространство. Когато става въпрос за “онлайн” – по сайта посрещат и по сайта изпращат. 

Направете си една малка проверка. Замислете се за любим и/или известен бранд. Проверете го в интернет. Така ще си дадете сметка, че всеки популярен и уважаван бизнес си има сайт. Зависимостта вече е налице: има ли бранд, има и сайт. Сайтът се превръща в ключов елемент за развитието на един бранд.

3. Продавате от вкъщи 

Или от морето? Всъщност няма значение къде сте. Онлайн магазинът Ви работи 24/7 и клиентите могат да го виждат непрекъснато. Създавайки онлайн магазин, Вие можете да предлагате както физически продукти, така и услуги и дигитални продукти. Необходима Ви е подходяща платформа, различни опции за доставка и подходящи разплащателни методи. В момента това са най-търсените удобства за всеки потребител.

4. Достигате до неограничен брой потребители 

Технологиите се развиват толкова бързо, че днес, когато сме у дома, сме благодарни, че можем да правим всичко онлайн. И тъй като възможностите на тази среда са неограничени, потребителите прекарват много повече време пред електронните устройства. 

Дигиталното пространство е необятно и Вашият бизнес може спокойно да напусне рамките на квартала, града, държавата и дори континента. 

Използвайки широк набор от дигитални канали, Вие можете да достигнете до стотици пъти повече потенциални клиенти. Знаем, че все още не можете да си го представите. Но затова сме тук – за да начертаем целия път и да Ви подкрепим в извървяването му.

5. Създавате търсене на своите услуги 

Как? Чрез съдържание. Можете да поддържате корпоративен блог, да обновявате информацията на сайта си, да сте активни в социалните мрежи и да си осигурявате посетители в сайта с тяхна помощ. Имайте предвид, че един ден всичко ще се върне по старому (доколкото е възможно) и тогава потребителите ще се радват да Ви посетят на място – офлайн. Те ще са били в контакт с Вас именно благодарение на стратегията Ви за активна комуникация и създаване на търсене онлайн.

Има и още по-оптимистичен вариант: ако бизнесът Ви го позволява, можете да осъществявате дейността си изцяло онлайн – чрез конферентни разговори, подкасти, онлайн уроци, курсове, програми, виртуални книги, полезно съдържание (видео, блог статии, аудио), онлайн магазин и много други формати.

6. Давате силна основа на дигиталните си реклами

Вашите дигитални реклами могат да са по-ефективни от всякога ако имате сайт. Различните платформи за дигитална реклама много често изискват дестинация (адрес от сайта Ви), за да изпълнят най-резултатните цели за една реклама, като например трафик или конверсии (реализации). 
В своя сайт можете да разгърнете потенциала на рекламните си кампании. Също така може да събирате ценни статистики за потребителите си и да създавате специални аудитории за още по-качествени реклами. Възможностите са безброй!

7. Имате възможност да изградите бранд 

Не всяка фирма е бранд. Брандът е институция, която се радва на разпознаваемост и лоялност, има фен база и винаги може да разчита на своите клиенти и партньори. Изграждането на бранд е дълъг процес без крайна точка. Началото обаче винаги започва с разгърнато и всеобхватно присъствие, концепция за развитие и стремеж към нещо повече от “печелене на пари”.

Comments are closed.