Backlinks-2

Линк Билдинг

Повечето собственици на малък бизнес разбират, че е важно да се използват стратегии за оптимизация на търсачки (SEO), за да се класират високо – в идеалния случай номер 1 – на страниците за търсене. Знаете, че не можете просто да създадете уебсайт и след това да седнете и да изчакате нови клиенти да дойдат да почукат на вашата виртуална врата, но понякога е трудно да знаете точно откъде да започнете, ако сте нов в дигиталния маркетинг. Ако приемем, че вече имате качествено съдържание на уебсайта си (публикации в блогове, видеоклипове с обяснения, подходящи инфографики и т.н.), един прост начин начинаещите могат да започнат да подобряват своето SEO е чрез изграждане на връзки.

Определението за Линк Билдинг

Изграждането на връзки е SEO термин за процеса на привличане на други уебсайтове към линк към страница на вашия собствен уебсайт, за да спечелите по -високо място в SERPs. Тъй като търсачките ценят качеството над количеството, по -важно е да придобиете няколко надеждни връзки, отколкото десетки по -ниски или спам. Ключът към привличането на авторитетни сайтове към вашия сайт или блог е последователното създаване на подходящо, първокласно съдържание, което естествено се поддава на споделяне, коментиране или свързване.

Защо тези връзки са ценни?

Всичко е за отношенията. Когато Google види, че съдържанието ви е свързано на страници в мрежата, търсачката осъзнава, че вашата марка заслужава повече уважение. Това означава по -висок ранг на страниците с резултати от търсачките (SERPs).

Но не броят на връзките, които ботовете намират, е най -важният, а по -скоро стойността на връзките. Споделянето на вашето съдържание в публикация само с два или три изгледа няма да генерира толкова шум, колкото свързването с уебсайт, който постоянно има стотици, за предпочитане хиляди, показвания от уникални посетители всеки месец.

Да предположим, че управлявате бизнес, който продава съдове за готвене или био храни. Ще бъдете забелязани по -бързо и ще се класирате по -високо, като изградите връзка с някой като Лиза Лийк – която има повече от 1,6 милиона харесвания на страницата си във Facebook – от непозната мама блогър, която обича да готви, но тепърва започва.

Изграждане на отношения, една връзка наведнъж

Въпреки че свързването към много популярни сайтове няма автоматично да ви катапултира в горната част на страницата за търсене, това ще помогне, защото добрият уеб администратор (лицето, което управлява съдържанието на сайта) винаги проверява хората, които насочват трафика към неговия сайт. Ако някой от тези уеб администратори дойде да ви провери и намери подходящо, превъзходно съдържание, което би било от полза за техните читатели, те вероятно ще попитат дали могат да публикуват отново вашите статии. Ако установят, че имате отношения с други влиятелни лица на общ пазар или индустрия, те дори могат да попитат дали бихте искали да им позволите да напишат публикация за гости. Резултат! Това е печеливш и за двама ви.

Изграждането на тези онлайн връзки не е трудно, но както всяка трайна връзка, отнема време и мисли. За да се възползвате максимално от тази инвестиция, съсредоточете се върху свързването от вашия сайт към други уебсайтове, които имат естествено значение. С други думи, компания за готварски съдове, която се свързва с блогър, който постоянно публикува здравословни рецепти, има смисъл, докато компанията за готварски съдове, свързваща с правителствена агенция, която следи сеизмичната активност, няма.

Comments are closed.