how-does-hosting-affect-seo_-610cd4417622b-sej-760x400

Как уеб хостингът влияе на SEO ?

Влияе ли уеб хостингът на вашето SEO и кой хост е най -добър? Преминаваме през погрешни сведения и разбираме фактите тук.

Днешният въпрос идва от Георги Иванов, който пита:

„Как хостингът влияе върху SEO и по -конкретно какви функции трябва да търсите, когато търсите да хоствате партньорски уебсайт?“

Това е страхотен въпрос и виждам много грешна информация за това в интернет.

За съжаление уеб хостингът е огромна ниша в партньорското пространство. Това означава, че има реален стимул за хората да пишат всякакви статии и да правят всякакви твърдения за това как хостингът им може да помогне за изтласкването на вашия SEO.

Всъщност направих бързо търсене в Google за някои въпроси за SEO хостинг и всеки резултат, който намерих, беше от сайт, който също имаше хостинг партньорски връзки.

Истината е, че уеб хостингът има много малко значение за SEO. Сега мога да си представя какво казват някои от вас … и ще стигнем до нещата, които имат значение по -долу.

4 фактора за уеб хостинг, които могат да повлияят на SEO

Вие ще искате да вземете предвид тези фактори, когато избирате уеб хост, тъй като те могат да повлияят на SEO по различни начини.

1. Скорост на страницата

Всички знаем, че скоростта на страницата е фактор за класиране. Колко голям фактор все още се обсъжда (въпреки че Google каза, че е „малък“ фактор), но това не е въпросът тук.

Ако изберете малък уеб хост без необходимата честотна лента, скоростта ви може да бъде засегната. Видът план, който избирате, има голямо значение и тук.

Ако имате голям сайт за новини, например, няма да искате да хоствате споделен план с ограничена честотна лента, който не може да поддържа прекъсване на новинарския трафик.

Ще трябва да решите въз основа на нуждите на вашия уебсайт дали искате споделен хостинг, виртуален частен сървър, специален сървър или облачно мащабируемо хостинг решение.

Всичко това може да бъде идеално за SEO, в зависимост от това какво прави вашият уебсайт и от колко трафик/ресурси се нуждае.

2. Ограничения на хостинга

Някои уеб хостове имат странни ограничения. Имах един клиент, който хоства на платформа, която не им дава достъп до техните собствени .htaccess файлове. Те имаха ограничение от 1000 пренасочвания, които могат да направят, когато на теория това трябва да бъде неограничено.

Отново, това не влияе непременно на SEO самостоятелно – но би могло, в зависимост от това какво се опитвате да направите с вашия уебсайт.

Уверете се, че вашият хост може да се справи с всички нормални, ежедневни неща, които искате да правите на вашия сайт.

3. Местоположение

С CDN като Akamai и Cloudflare, местоположението на хоста има значение по -малко в наши дни, отколкото преди.

Това обаче все още има значение от правна и международна страна. Ако искате да правите бизнес конкретно в България или Германия, например, най -добре е да хоствате сайта в България или Германия .

Ако искате да направите нещо, което е незаконно в някои страни, но не и в други (като биткойн пул, или спортен хазарт, или критикуване на някои роялти), уверете се, че не сте домакин в тези страни.

Отново, тези неща всъщност не са SEO, но определено биха могли да хвърлят гаечен ключ във вашите SEO планове.

4. Време на работа

Днес всъщност не е голям проблем с CDNS и съкращения и неща като Microsoft Azure или Amazon облачни услуги.

Да, части от интернет и облакът понякога се сриват и да, трябва да изберете надеждна хостинг компания, която да сведе до минимум принудителното ви отсъствие. Но този тип проблеми обикновено са само временни.

Comments are closed.